Digitale transformatie wordpress artikel banner webpagina

Geplaatst op: 22 / 11 / 2022

Start de digitale transformatie vandaag nog

Start de digitale transformatie met KomexoBeton
Een digitale transformatie maakt een betonbedrijf nóg efficiënter. Met de functionaliteiten die KomexoBeton biedt, worden alle processen binnen het betonbedrijf optimaal geautomatiseerd. Zo’n transformatie vermindert het aantal fouten, bespaart kostbare tijd en haalt meer rendement uit projecten. Het implementeren van een digitale transformatie met KomexoBeton levert direct resultaat op. Zo worden diverse eilandplanningen omgevormd naar een integrale planning.

Het resultaat: projecten worden meteen inzichtelijker. Men kan in een oogopslag de actuele informatie zien. Dit zorgt voor een betere bewaking en sturing van projecten, waardoor flexibel ingespeeld kan worden op wijzigingen binnen een opdracht. De (3D-)tekening staat in KomexoBeton centraal. Met deze tekening als belangrijkste en betrouwbaarste informatiebron weet elke afdeling wat er moet gebeuren. Na een digitale transformatie is mondeling overleg tussen verschillende afdelingen nog steeds mogelijk, maar veel minder noodzakelijk.

KomexoBeton bevat de volgende functionaliteiten:
1. CRM
2. Calculatie
3. Offerte- en orderopvolging
4. Projectmanagement
5. Grofplanning
6. BIM/CAD Integraties
7. Detailplanning
8. Inkoop en voorraadbeheer
9. Productie en urenverantwoording
10. Kwaliteitsbeheer en -borging
11. Transportmanagement
12. Facturatie en vorderingsstaten
13. Financiële administratie

Klik hier voor extra informatie.

 

Hoe belangrijk is een digitale transformatie?
Net als in andere sectoren hebben betonbedrijven te maken met een digitaal en datagedreven tijdperk. Klanten stellen steeds scherpere eisen en processen moeten sneller uitgevoerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid die afnemers wensen bij een offerteaanvraag. Om kansen en mogelijkheden optimaal te benutten is een digitale transformatie noodzakelijk. Door de essentiële processen te automatiseren vermindert het aantal schakels tussen de eerste stap en het eindproduct drastisch. Dit zijn de schakels die normaal veel tijd kosten en voor ruis zorgen.

Ivo Kikken, directeur en senior consultant van Komexo, vertelt: ‘Iedereen werkt uiteraard al digitaal. Zo maken veel betonbedrijven gebruik van Microsoft Excel om planningen te maken. Maar wanneer er meerdere Excelsheets bijgehouden moeten worden, raak je makkelijk het overzicht kwijt. Dat belemmert het bedrijf om snel te kunnen schakelen. Met een digitale transformatie creëer je één integraal systeem waar iedereen de benodigde informatie vandaan kan halen en weer terug kan plaatsen. Met name op het gebied van planning is daar ontzettend veel tijd mee te winnen.’

 

Direct voordeel voor jouw betonbedrijf
1. Van diverse eilandplanningen naar een integrale planning
2. Betere bewaking en sturing van projecten omdat overzichten altijd actueel zijn
3. Flexibel inspelen op wijzigingen of planning

 

Welke digitale transformatie past bij jou?
Het ene bedrijf is het andere niet. Uiteenlopende doelstellingen en ambities vragen om verschillende digitale transformaties. Komexo is zich hiervan bewust. Door de essentiële processen van betonbedrijven in kaart te brengen, wordt al snel duidelijk waar de transformatie toegepast kan worden. Ivo Kikken legt uit: ‘Wij onderzoeken de gehele procesflow van een organisatie en vinden waar het zwaartepunt van die klant ligt.

Dat kan bijvoorbeeld liggen bij de projectplanning of juist de productie van mallen. Daaruit halen we al snel de zogenaamde quick wins, de punten binnen de essentiële processen die wij meteen kunnen aanpakken en automatiseren.’ Het team van ervaren consultants (her)kent de processen binnen de betonindustrie. Wanneer de procesflow van een betonbedrijf onder de loep wordt genomen, kijkt Komexo hoe hierop ingespeeld kan worden. Daardoor biedt Komexo altijd een passend advies waar de klant baat bij heeft. Uiteindelijk heeft iedereen binnen de organisatie baat bij een digitale transformatie. Elk proces dat geautomatiseerd wordt heeft een positief effect op een andere tak van de organisatie. Met KomexoBeton plan je beter, stuur je beter en máák je beter.

 

Van 0 naar Industrie 4.0
De vierde industriële revolutie is in volle gang. Toch zijn veel betonbedrijven nog niet zover. Tussen de eerste stap en het eindproduct zitten vaak veel schakels. Schakels die tijd kosten en voor ruis zorgen. Door smart te produceren, is er veel winst te behalen. Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Kan jouw betonbedrijf een zetje gebruiken richting een digitale transformatie?

De consultants van Komexo helpen je graag verder.