Kwaliteitscontrole en borging wordpress artikel banner webpagina

Geplaatst op: 29 / 07 / 2022

KomexoBeton maakt betonbedrijven winstgevender

KomexoBeton is in de Benelux marktleider van software voor de betonindustrie. Meer dan 40 bedrijven werken met deze software om administratieve, logistieke en productieprocessen te automatiseren. In dit artikel belichten we het onderdeel Kwaliteitsbeheer en -borging waarbij u op een tablet kwaliteitschecks kunt uitvoeren binnen het productieproces. Efficiënt en overzichtelijk werken is het resultaat en de opbrengst is direct zichtbaar op de werkvloer. Vandaag is Fabian Bessems aan het woord, hij is consultant bij Komexo.

Binnen alle omstandigheden een keuring mogelijk
Deze software installeren wij op een tablet. Het gebruik van deze tablet ondersteunt de kwaliteitsmedewerkers bij de handelingen en taken op de werkvloer. Werken met grote technische tekeningen en losse Excelsheets op papier is hierdoor verleden tijd. Na installatie van de software op de tablet scant u productcodes op de elementen in het productieproces. U krijgt in deze web-based interface ook foto’s te zien van de betreffende elementen, dit maakt controleren nog makkelijker.

‘Omdat onze klanten bijvoorbeeld ook technische tekeningen willen aanroepen is een tablet uitermate geschikt dankzij het grotere scherm. De klant geeft van tevoren aan wat er gekeurd wordt en onder welke omstandigheden deze keuring plaatsvindt. Het kan gaan om een incidentele keuring of een keuring van alle individuele elementen binnen het project. Afhankelijk van het type werk moeten onze klanten een bepaalde frequentie keuringen toepassen en dat ook kunnen aantonen. Wanneer een element schade oploopt is de oorzaak vaak makkelijk te traceren. Zo worden discussies in de toekomst voorkomen’ aldus Fabian.

Inzichtelijke kwaliteitscontrole voor onze klanten
Fabian vertelt: ‘Wij zijn bij KomexoBeton gericht op een hoge mate van dienstverlening. Wij maken op een logische wijze de kwaliteitscontrole van het productieproces inzichtelijk voor de klant. Er is een grote behoefte in de betonindustrie ontstaan om processen te borgen. Door de web-based applicatie op een tablet, welke intensief is getest op de werkvloer, is het proces laagdrempelig geworden. Deze software werkt goed samen met onze software die de klant al in gebruik heeft. Uit mijn gesprekken met klanten blijkt dit een aantrekkelijk detail naast natuurlijk de andere voordelen die onze software te bieden heeft.’ Start u met KomexoBeton, dan onderzoeken wij eerst precies hoe uw bedrijfsprocessen eruitzien. Vervolgens implementeren we de software bij uw bedrijf. Dit doen we volgens een methode die zichzelf heeft bewezen.

Gekoppeld aan KOMO, Benor of KIWA certificaten kunt u via KomexoBeton QC (Quality Control) uw kwaliteitscontroles inrichten en beheren met hoog gebruiksgemak. Inrichten van deze controles gebeurt centraal per productgroep zodat kwaliteitsmedewerkers de controles en metingen gedurende het productieproces kunnen uitvoeren. Wij stellen uw medewerkers in staat om, via de web-based interface op een tablet, een volledig kwaliteitsbeheer uit te voeren waarbij borging van kwaliteit centraal staat. U geeft controles op met meetwaardes en toleranties. Ook kunt u eenvoudige checks uitvoeren welke enkel met Ja/Nee beantwoord worden.

Direct te gebruiken op de werkvloer
Op de werkvloer kan gestart worden met een scan van de mal, tafel, korf of element om controles uit te voeren. Tijdens het invoeren van de kwaliteitscontroles worden toleranties gecontroleerd, deze worden met kleur aangegeven wanneer de meting niet binnen de toegestane toleranties valt. Alle controles worden centraal opgeslagen en verwerkt, inclusief naam van de kwaliteitsmedewerker en datum-tijd van de uitgevoerde controle. Tot slot is overleggen tussen afdelingen niet meer nodig. Omdat de 3D-tekening centraal staat, is voor elke afdeling helder wat er moet gebeuren. Uw bedrijfsprocessen lopen soepeler en u behaalt betere resultaten.

Vraag hier ons magazine aan